Rendiermos

Dit type mos, ofwel ‘Cladonia stellaris’ wordt veel gebruikt bij moswanden of panelen in holle en galmende ruimtes. Vanwege de sponsachtige vorm en lengte van ca. 5 cm. absorbeert dit mos fantastisch en is het beste natuurlijke alternatief voor geluidsdemping met een NRC-waarde van wel 0,96!
Daarnaast leent dit mos zich zeer goed voor opvallende wanden vanwege het enorme kleurenpalet waar je uit kan kiezen. Zo wordt het veel gebruikt bij wanden waarin meerdere kleuren verwerkt worden, zoals bijvoorbeeld een beeldmerk of logo.

Rendiermos groeit in Scandinavië en wordt daar onder toeziend oog van de lokale “Staatsbosbeheer” geplukt. Na het plukken groeit het mos vanzelf weer verder aan!
Van nature is het mos wit tot grijs/groen. Maar door het preparatieproces wordt het mos tot in de celkern gekleurd. Hierdoor ontstaat er een volledige kleuring van het mos en voorkomt dit snelle verkleuring. Daardoor kan je er een hele poos van genieten zonder enig onderhoud!
In het kleuringsproces worden GEEN glycerine, chemicaliën of andere bijtende stoffen gebruikt. Alleen natuurlijke en biologische kleurstoffen, die bijvoorbeeld ook worden gebruikt in de voedingsindustrie.
Zo kan je uit diverse soorten groen kiezen zoals; Limoengroen, Woudgroen, Donkergroen en Petrolgroen, maar kan daarnaast ook in vele andere kleuren geleverd worden.

Wil je meer over dit mos weten, zien, ruiken of voelen? Neem gerust contact met ons op.
We laten het je graag zelf zien! We kunnen ook een monsterpaneel achterlaten als voorbeeld, zodat je een beeld krijgt hoe het er straks bij jou uit kan gaan zien…

Referenties

Ons jonge en dynamische team van groenspecialisten levert dagelijks groen aan de zakelijke markt in de breedste zin des woord.


2022 Kantoorboom ®